fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Qatar Airways landt voor het eerst op Chiang Mai

Qatar Airways is vandaag voor het eerst geland op het vliegveld van Chiang Mai in Thailand, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Het is de vierde route die Qatar naar Thailand vliegt.

Vlucht
De vlucht van Doha naar Chiang Mai werd op de Thaise luchthaven traditioneel onthaald met een watersaluut. De route zal nog tot en met mei volgend jaar gevlogen worden. Daarna wordt de route weer hervat vanaf oktober 2018. De vlucht tussen Doha en de tweede grootste stad van Thailand wordt vier keer per week gevlogen op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag.

Vliegtuig
De route tussen de steden wordt met een Airbus A330-200 gevlogen en biedt plaats aan 260 passagiers. Er zijn 24 stoelen in business class en 236 plaatsen in economy.

Vier
Qatar Airways voegt met de directe vlucht naar Chiang Mai de vierde bestemming toe aan het netwerk. De luchtvaartmaatschappij uit Qatar vliegt al op het eiland Phuket, de hoofdstad van Thailand Bangkok en Krabi, een provincie in het zuiden van Thailand.

Vieren
De gouverneur van de Toeristische Autoriteit in Thailand, Yuthasak Supasorn, is blij met de nieuwe route: “De nieuwe route is de start van een nieuw tijdperk aangaande de connectiviteit tussen Chiang Mai en Qatar. Ik wil Qatar Airways bedanken voor het lanceren van deze route die vier keer per week gevlogen wordt”.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button