AirlinesLiefhebberNieuws

Singapore Airlines neemt nieuwe Airbus A380 in ontvangst

Vandaag heeft Singapore Airlines de nieuwe Airbus A380 in ontvangst genomen, zo meldt de vliegtuigbouwer. Het toestel heeft een volledig nieuwe indeling gekregen.

Nieuw
De Airbus A380 die vandaag aan Singapore Airlines overhandigd is, heeft een vernieuwde indeling gekregen, nieuwe opties in de eerste klas cabines op het bovendek en twee badkamers. Het is de eerste A380 van de vijf die door de luchtvaartmaatschappij uit Singapore in gebruik wordt genomen. In de veertien A380’s die de airline al in gebruik heeft, worden de nieuwe eerste klas compartimenten ook gemonteerd om de consistentie van de vloot te behouden.

Ruimte
In alle klassen van het vliegtuig wordt er meer ruimte geboden aan de passagiers. In totaal is er ruimte voor 471 reizigers. Het toestel heeft zes privé suites en 78 business class stoelen op het bovendek. Op de onderste verdieping is er ruimte voor 44 personen in premium economy en 343 stoelen in economy.

A380
Singapore Airlines was de eerste luchtvaartmaatschappij die de Airbus A380 in de vloot opnam. Tom Enders, de topman bij Airbus is dan ook blij met de levering van het vliegtuig: “we zijn trots om de eerste van vijf nieuwe Airbus A380’s aan Singapore Airlines te leveren met het nieuwe cabine design. We bedanken de luchtvaartmaatschappij voor hun blijvende verbintenis met het A380 programma, we kijken er naar uit om te blijven samenwerken met het vernieuwen en verfrissen van de vloot”.

2020
De veertien A380’s die Singapore Airlines al in de vloot heeft zullen vanaf eind 2018 omgebouwd worden naar de nieuwe configuratie en nieuwe onderdelen. Als alles volgens planning verloopt zullen alle toestellen eind 2020 aangepast zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button