fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

‘Cathay opent ultra long-haul route van 17 uur’

Cathay Pacific kondigt waarschijnlijk binnenkort een rechtstreekse verbinding aan tussen Hongkong en de Amerikaanse hoofdstad Washington. Dit schrijft de South Morning China Post, op basis van verschillende bronnen dichtbij gesprekken met de maatschappij.

A350
De directe verbinding is met 17 uur vliegen ten minste twee uur sneller dan de bestaande route, waarvoor een overstap nodig is. De route zal worden gevlogen met een Airbus A350. De verbinding moet een boost betekenen voor het toerisme en de handel in de Chinese regio.

Langste
Het wordt de eerste directe route tussen Hongkong en Washington. Ook wordt het de langste vlucht van Cathay en vanaf Hongkong International Airport. Nu is die eer nog voor American Airlines met een route naar Dallas.

Cathay vliegt momenteel al naar New York, een vlucht van bijna 16 uur. De langste lijnvlucht ter wereld wordt uitgevoerd door Qatar Airways, tussen Auckland en Doha.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button