fbpx
CargoEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Meer ruimte voor vrachtvluchten op Schiphol

Er komt op Schiphol meer ruimte voor vrachtvluchten. Een grote meerderheid van luchtvaartmaatschappijen is akkoord gegaan met het voorstel van KLM voor een local rule. Volgens vrachtorganisaties Evofenedex, TLN en ACN wordt de positie van vrachtvluchten op de luchthaven verbeterd.

Problemen
De luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd in de Coordination Committee Netherlands. Zij mochten stemmen op een voorstel van zowel KLM als Schiphol voor een oplossing in de problemen rond de slotschaarste voor vrachtvluchten op de luchthaven.

Slots
Uiteindelijk is alleen het voorstel van KLM in stemming gebracht, doordat dit beter in detail was uitgewerkt. Het voorstel beschrijft dat de historische rechten van maatschappijen worden behouden, waardoor het risico afneemt dat opnieuw vrachtvluchten verdwijnen op Schiphol.
Vrachtmaatschappijen krijgen voorrang bij het ontvangen van niet-gevlogen slots, door bijvoorbeeld slecht weer.

Voorstel
Het voorstel wordt voorgedragen aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur had Schiphol op 20 oktober gevraagd om binnen vier weken ‘tot een gedragen voorstel’ voor een dergelijke maatregel te komen.

Verplaatst
Dit winterseizoen zijn er minder slots beschikbaar voor vrachtmaatschappijen. Dit heeft in de eerste weken van november al geleid tot een significante daling van het aantal vrachtvluchten. Volgens Schiphol wordt een deel van de vracht door andere carriers vervoerd, ook is vracht die eerder van en naar Schiphol werd gevlogen, naar andere luchthavens verplaatst.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button