fbpx
CargoEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Meer ruimte voor vrachtvluchten op Schiphol

Er komt op Schiphol meer ruimte voor vrachtvluchten. Een grote meerderheid van luchtvaartmaatschappijen is akkoord gegaan met het voorstel van KLM voor een local rule. Volgens vrachtorganisaties Evofenedex, TLN en ACN wordt de positie van vrachtvluchten op de luchthaven verbeterd.

Problemen
De luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd in de Coordination Committee Netherlands. Zij mochten stemmen op een voorstel van zowel KLM als Schiphol voor een oplossing in de problemen rond de slotschaarste voor vrachtvluchten op de luchthaven.

Slots
Uiteindelijk is alleen het voorstel van KLM in stemming gebracht, doordat dit beter in detail was uitgewerkt. Het voorstel beschrijft dat de historische rechten van maatschappijen worden behouden, waardoor het risico afneemt dat opnieuw vrachtvluchten verdwijnen op Schiphol.
Vrachtmaatschappijen krijgen voorrang bij het ontvangen van niet-gevlogen slots, door bijvoorbeeld slecht weer.

Voorstel
Het voorstel wordt voorgedragen aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur had Schiphol op 20 oktober gevraagd om binnen vier weken ‘tot een gedragen voorstel’ voor een dergelijke maatregel te komen.

Verplaatst
Dit winterseizoen zijn er minder slots beschikbaar voor vrachtmaatschappijen. Dit heeft in de eerste weken van november al geleid tot een significante daling van het aantal vrachtvluchten. Volgens Schiphol wordt een deel van de vracht door andere carriers vervoerd, ook is vracht die eerder van en naar Schiphol werd gevlogen, naar andere luchthavens verplaatst.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button