AirlinesNieuwsProfessional

Niki staakt alle vluchten na mislukte overnamepoging

De Oostenrijkse maatschappij NIKI stopt per direct met alle vluchten. Na een mislukte overnamepoging door Lufthansa heeft het bedrijf een faillissementsaanvraag gedaan.

NIKI adviseert reizigers die een vliegticket hebben, contact op te nemen met hun touroperator. Het is de verantwoordelijkheid van de touroperator dat zij geholpen worden, zo zegt NIKI.

Overname
Na de ondergang van Airberlin eerder dit jaar, kon dochterbedrijf NIKI in de lucht blijven. Lufthansa zou de maatschappij overnemen, maar dat gaat niet door omdat de Europese Commissie dit verboden heeft.

Volgens de Europese Commissie zou Lufthansa te machtig worden na de overname van NIKI. Het bedrijf bezit ook Eurowings en diverse maatschappijen in de buurlanden van Duitsland.

Oostenrijk en Duitsland
NIKI was in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland actief met vakantievluchten. Het bedrijf beschikte daarvoor over dertig Airbussen en Boeings en had een kleine 1000 werknemers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button