fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Norwegian koopt slots Gatwick van Small Planet Airlines

Luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft 28 wekelijkse slots op Londen Gatwick gekocht van Small Planet Airlines, zo meldt de Noorse maatschappij.

Gatwick
Norwegian gaat met de gekochte slots in de zomer van 2018 de groei op Londen Gatwick vergroten. Vanaf het vliegveld vervoert de maatschappij jaarlijks zo’n 4,6 miljoen passagiers naar 30 bestemmingen over de wereld.

2018
De airline vliegt op dit moment vanaf Gatwick internationale vluchten naar onder andere negen Amerikaanse steden en Singapore. Vanaf volgend jaar komen daar vluchten bij naar Argentinië, Chicago en Austin.

Blij
Topman bij Norwegian, Thomas Ramdahl is blij met de aangekochte slots: “Londen Gatwick is het hart van onze groei ambities en met deze nieuwe slots kunnen we onze passagiers meer nieuwe routes en aansluitende vluchten aanbieden. Met deze extra capaciteit kunnen we de routes naar Argentinië, Chicago en Austin komend jaar lanceren”.

Norwegian
Vanuit het Verenigd Koninkrijk vervoert Norwegian jaarlijks 5,2 miljoen passagiers vanuit Gatwick, Edinburgh, Belfast en Manchester. De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot bestaande uit 144 toestellen van het type Boeing 787 dreamliner, 21 in totaal, en 123 Boeing 737-800’s. De gemiddelde leeftijd van de vloot is 3,6 jaar.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button