AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Qazaq Air koopt twee nieuwe Bombardier Q400’s

Qazaq Air, een regionale luchtvaartmaatschappij uit Kazachstan koopt twee nieuwe Bombardier Q400 toestellen, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer.

Prijs
Het prijskaartje wat gemoeid gaat met de deal tussen het in 2015 opgerichte Qazaq Air en Bombardier bedraagt naar schatting 66,8 miljoen Amerikaanse dollar (56,8 miljoen euro). Bij de oprichting van de maatschappij bestond de vloot uit drie Bombardier Q400’s.

Deal
Ryan DeBrusk, de vicepresident verkoop van Bombardier is tevreden met de keuze van Qazaq Air: “we zijn blij dat Qazaq Air de vloot uitbreidt met de Q400 vliegtuigen, sinds de inauguratie van de maatschappij heeft de Q400 zichzelf bewezen tijdens de vluchten van de airline”.

Kazachstan
Volgens Blair Treherne Pollock, de ceo van Qazaq Air, is het dankzij het toestel dat de maatschappij kan blijven groeien. De airline vliegt naar 15 bestemmingen in Kazachstan en heeft tot nu toe 420.000 passagiers vervoert. Door een stijging van 50 procent in passagiers afgelopen jaar breidt de vliegmaatschappij de vloot uit.

Q400
Het toestel van Bombardier is een tweemotorig turboprop vliegtuig dat ruimte biedt aan maximaal 78 passagiers. De Q400 is 32,81 meter lang en heeft een spanwijdte van 28,4 meter. De kruissnelheid bedraagt 667 kilometer per uur en kan een maximale afstand van 2522 kilometer afleggen. De gemiddelde leeftijd van de vloot van Qazaq Air bedraagt 2,6 jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button