fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Star Alliance bundelt krachten op Beijing Capital

Luchthaven Beijing Capital wordt na de opening van het nieuwe Daxing Airport een belangrijkere hub voor Star Alliance. Alliantie-maatschappijen zoals Air China delen het vliegveld nu nog met concurrenten van allianties Oneworld en SkyTeam.

Transfer
In China hebben Star Alliance, Air China en Beijing Capital een Memorandum of Understanding getekend voor een verdergaande samenwerking op de luchthaven. De partijen willen van Capital een ‘leading hub’ maken voor transferpassagiers. Ook moet de reiservaring op het vliegveld verbeterd worden.

Star Alliance-maatschappijen die op Beijing Capital vliegen zijn andere Air Canada, Lufthansa, ANA, United, Turkish Airlines, en Singapore Airlines. Gezamenlijk voeren de maatschappijen dagelijks 742 vluchten uit naar 177 bestemmingen.

Skyteam
Vanuit Amsterdam vliegen Skyteam-partners KLM en China Southern nu nog rechtstreeks naar Capital. Na de verhuizing van Skyteam naar Daxing, zullen de airlines niet meer op Capital opereren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button