AirlinesNieuwsProfessional

Trump wil Emirates en Qatar Airways nog niet aanpakken

De Amerikaanse president Trump zal voorlopig geen harde maatregelen nemen tegen Emirates, Qatar en Etihad, zo meldt de website Politico. Het besluit is een tegenvaller voor de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.Delta, United en American vinden dat de Midden-Oosterse maatschappijen (de ME3) oneerlijk met hen concurreren omdat ze allerlei subsidies zouden krijgen. Ze hoopten dat Trump, die zich vaak protectionistisch uitlaat, in actie zou komen.

Het Witte Huis geeft nu echter aan liever in gesprek te blijven met de ME3 en hun overheden om tot een oplossing te komen. Mocht dat tot niks leiden, dan kunnen er in de toekomst altijd nog maatregelen worden genomen.

Boeings
Mogelijk speelt in Trump’s besluit mee dat de Midden-Oosterse maatschappijen voor tientallen miljarden dollars aan Boeings hebben besteld en op die manier voor veel Amerikaanse werkgelegenheid zorgen. Die orders zouden in gevaar kunnen komen als Trump de ME3 hard aanpakt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.