AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Argentijns Norwegian krijgt eerste 737 in januari

De roodwitte livery van Norwegian is vanaf januari ook in Argentinië te zien. De Argentijnse dochtermaatschappij, Norwegian Air Argentina (NAA), ontvangt dan het eerste toestel. Dat meldt Air Transport World online.De maatschappij begint in 2018 met binnenlandse vluchten in Argentinië. Dat wordt gelijk groots aangepakt; NAA heeft toestemming om 153 routes te openen. De vluchten worden uitgevoerd met Boeing 737-800’s. De verbindende vluchten naar Europa en de Verenigde Staten worden, net als alle long-haul vluchten, door 787’s gevlogen.

Toestellen
De 737-800’s die naar Argentinië gaan, vliegen nu al voor Norwegian. De toestellen zijn voorzien van Boeing’s Sky Interior en bieden ruimte aan 189 passagiers. In het eerste jaar moeten er ongeveer tien toestellen in Argentinië gestationeerd worden.

Combinatie
Ceo Ole Chirstian Melhus van NAA omschreef Argentinië eerder als een interessante markt waar veel potentie in zit. De combinatie van betaalbare binnenlandse en buitenlandse vluchten past volgens hem goed bij de strategie van Norwegian.

Internationaal
Norwegian biedt vanaf half februari vluchten aan vanaf Londen Gatwick en New York JFK naar Buenos Aires. Vanaf thuisbasis Oslo wordt nog niet naar Argentinië gevlogen. De 787’s in de vloot kunnen deze rechtstreekse vluchten aan.

Nieuwe routes
Welke bestemmingen NAA gaat aanbieden, is nog onduidelijk. Het bedrijf mag 153 routes openen. De Argentijnse president Mauricio Macri wil dat er in Argentinië 135 nieuwe vliegroutes bij komen. Het grootste deel daarvan moeten binnenlandse routes worden.

Investeringen
De Argentijnse overheid zet de laatste jaren flink in op het verbeteren van de luchtvaart. De markt wordt nu gedomineerd door staatsbedrijf Aerolineas Argentinas SA en het Chileense Latam. Om de markt aantrekkelijker te maken voor nieuwe airlines heeft de regering ruim één miljard euro uitgetrokken, waarmee onder andere vliegvelden gemoderniseerd worden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.