fbpx
IncidentenNieuws

Delta Boeing 737 landt bijna op taxibaan

Een Boeing 737-900 van Delta Air Lines is bijna op een taxibaan geland op de luchthaven van Atlanta. De piloten dachten dat ze op de landingsbaan afkoersten. De Amerikaanse onderzoeksraad voor veiligheid NTSB heeft een onderzoek naar het incident uitgevoerd. Het incident deed zich vorige maand voor.

Doorstart
Op het moment dat het toestel zou landen was het bewolkt en mistig. Vanuit de verkeerstoren was het vliegtuig niet te zien. De piloten merkten op zo’n 18 meter hoogte op dat ze op de taxibaan af vlogen. Daarop werd meteen een doorstart gemaakt.

De copiloot voerde de landing uit en vertelde de onderzoekers dat hij probeerde op de landingsbaan ‘uit te lijnen’, maar teveel naar links corrigeerde. Daardoor verruilde hij de koers voor de landingsbaan met de taxibaan.

Waarschuwing
De gezagvoerder zou op een hoogte van zo’n 60 meter hebben opgeroepen om een doorstart te maken, omdat de landingsbaan nog niet zichtbaar was. Ook een waarschuwingssysteem van de landingsbaan zou een signaal hebben gegeven om een doorstart te maken, meldt NTSB.

Volgens de onderzoekers stond tijdens het incident een vliegtuig op de taxibaan. Over het toestel zijn geen details bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de Delta 737 niet direct over het vliegtuig vloog.

Air Canada
Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig bijna op een taxibaan landt. In juli dit jaar vloog in San Francisco een A320 van Air Canada rakelings over een taxibaan, waarop vliegtuigen taxieden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button