fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Italiaanse piloten Ryanair blazen staking af

De staking van Italiaanse Ryanair-piloten gaat niet door. Nadat de luchtvaartmaatschappij vrijdagochtend bekendmaakte in gesprek te willen met pilotenvakbonden, besloot de Italiaanse bond ANPAC de voorgenomen staking af te blazen.

Ryanair meldde vrijdagochtend de pilotenvakbonden in Europa te erkennen en in 2018 met hen te kijken hoe de bonden vertegenwoordigt kunnen worden bij de maatschappij. Met die maatregel wil het bedrijf stakingen tijdens de kerstperiode voorkomen.

Afblazen
Voor vakbond ANPAC is de toezegging van Ryanair voldoende om de staking af te blazen. Die zou vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden worden. Alle Ryanair-vluchten van of naar Italië zouden gehinderd worden door de staking.

Eerste stap
ANPAC noemt de toenadering van de maatschappij in een verklaring “een belangrijke eerste stap”. Ryanair liet eerder aan ANPAC weten wel te willen praten met de overheid, op voorwaarde dat daar geen vakbondsleden bij zouden zijn.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button