fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Qatar blijft routes uitbreiden ondanks slecht jaar

Qatar Airways verwacht een slecht financieel jaar 2017, maar zal niet stoppen met het openen van nieuwe routes. Dat zei ceo Akbar al Baker in een interview met persbureau Bloomberg.

De Qatarese flagcarrier gaf in oktober een winstwaarschuwing af. Die staat nog steeds, stelt Al Baker. “Ja, het [financiële jaar, red] wordt slecht. Ik weet de cijfers al, maar die ga ik nog niet geven”, zei Al Baker. In 2016 behaalde de Qatar Group een winst van ongeveer 800 miljoen euro.

Blokkade
De winstwaarschuwing kwam doordat vier buurlanden in juli hun luchtruim sloten voor Qatar Airways. De maatschappij was daarop genoodzaakt om negentien routes te staken. Door het vliegverbod slaat de financiële balans negatief uit, maar Al Baker verwacht dat zijn maatschappij uiteindelijk niet minder passagiers vervoert dan in 2016.

Routes
De laatste tijd opent Qatar weer nieuwe routes. Woensdag werd de eerste vlucht uitgevoerd naar het Thaise Chiang Mai. Dat zal Qatar blijven doen, verzekert Al Baker. “We blijven groeien. Dit is exact wat we willen laten zien na de blokkade”, stelt hij. De maatschappij moet het verlies van de negentien routes in de regio goed maken, zegt Al Baker.

Vraag
De eerste vlucht naar Chiang Mai was goed gevuld met een loadfactor van 87 procent, stelt Al Baker. “Dat laat zien dat we routes openen omdat er vraag is en niet alleen om onze vlag te laten zien.” De concurrentie zal volgens de ceo “heel jaloers zijn” als ze zien hoeveel nieuwe bestemmingen Qatar aankondigt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button