fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Ryanair wil delen failliet Niki overnemen’

De Ierse low-cost carrier Ryanair wil delen van de Oostenrijkse maatschappij Niki overnemen, meldt persbureau Reuters. De Oostenrijkse maatschappij vroeg woensdag een faillissement aan nadat Lufthansa afhaakte als mogelijke koper.

Faillissement
Niki was onderdeel van airberlin en stond na het faillissement van de Duitse maatschappij in de etalage. Lange tijd leek het erop dat Lufthansa de carrier zou overnemen, maar de Europese Commissie verbood die overname. Omdat Lufthansa de enige gegadigde voor Niki was, werd woensdag een faillissement aangevraagd.

Interesse
Ryanair heeft aan het management van Niki laten weten dat er vanuit Dublin interesse is om de maatschappij over te nemen. Of het om de hele maatschappij gaat of om delen ervan, is niet duidelijk.

Concurrentie
Met de overname van Niki zou Ryanair de concurrentie met easyJet, Lufthansa en Eurowings verder op scherp zetten. De carrier wilde eerder al onderdelen van airberlin overnemen, maar haakte in september af omdat het proces ‘oneerlijk‘ verliep.

EasyJet
Concurrent easyJet kreeg afgelopen week wel groen licht om een deel van airberlin over te nemen. De maatschappij neemt een deel van de short-haul vloot over.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button