fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

747 Dreamlifter-vloot krijgt nieuwe motoren

De motoren van Boeing’s 747 Dreamlifter krijgen een upgrade. De toestellen maken gebruik van vier Pratt & Whitney 4062 motoren. Ze worden nu uitgerust met gemoderniseerde versies van de 4062, die ook worden gebruikt voor de KC-46 Pegasus tanktoestellen. Dat schrijft de website Bizjournals.

Upgrade
Met de upgrade van de motoren moet het geluid ervan worden verminderd en wordt er op brandstof bespaard. De Dreamlifters zijn van Boeing, maar worden geopereerd door Atlas Air onder een contract van negen jaar, die in maart 2010 werd getekend. Atlas krijgt inkomsten voor de vluchten en Boeing is verantwoordelijk voor de kosten, zoals brandstof.

Vleugels
De Dreamlifter werd tussen 2006 en 2008 ontwikkeld om vleugels van de Boeing 787 Dreamliner en andere grote onderdelen te vervoeren naar fabrieken in Everett en South Carolina.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button