Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lockheed en Aerion werken samen voor supersonische AS2

Lockheed Martin en Aerion slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste supersonische business jet, de Aerion AS2. Zij hebben vrijdag een Memorandum of Understanding getekend.

Ontwikkeling
De komende 12 maanden zullen de bedrijven een ‘framework’ maken voor alle fases van het programma. “We zijn verheugd om met Aerion samen te werken voor de ontwikkeling van een next-generation, efficiënte supersonische jet die wellicht ook dient als platform voor ontwikkeling voor toekomstige supersonische vliegtuigen”, zegt Orlando Carvalho, executive vice president van Lockheed Martin.

Order
Er ligt momenteel al een order van 20 toestellen voor het supersonische toestel. Verwacht wordt dat in 2023 de eerste vlucht wordt gemaakt en dat de certificatie in 2025 rond is. In een interview met Reuters zegt Lockheed dat het project ongeveer 40 banen zal opleveren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close