fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Qantas voor het eerst met 787 naar VS

Qantas heeft de eerste vlucht naar de Verenigde Staten met een Dreamliner uitgevoerd. Het toestel vertrok vrijdagmiddag naar Los Angeles voor de eerste intercontinentale vlucht.

De eerste 787 werd in oktober opgehaald bij Boeing. Met de komst van het tweede toestel wordt het mogelijk om internationale vluchten uit te voeren. De route naar Los Angeles werd tot vrijdag bediend met een A380 en een B747. De 787 vervangt op de route de 747.

Het toestel werd voor vertrek vanuit Melbourne eerst gedoopt. Alison Webster, ceo van Qantas INternational doopte de Dreamliner Waltzing Matilda, naar een bekend Australisch lied. De naam van het toestel past bij Qantas, stelde Webster. “Het lied zou geschreven zijn in Winton, waar Qantas 25 jaar later ook geboren zou worden”, legde ze uit.

Symmetrie
De vlucht naar Los Angeles landde rond 10.00 uur op de luchthaven in de Verenigde Staten. Los Angeles was ook de eerste luchthaven waar Qantas de A380 op inzette. “Er is een mooie symmetrie tussen beide vluchten”, aldus Webster.

Nieuwe route
Naast de doop van de eerste Dreamliner kondigde Qantas vrijdag een nieuwe route aan. De maatschappij voegt ook San Francisco toe aan het routenetwerk. De Amerikaanse stad wordt bereikbaar vanuit Melbourne. “We zien veel vraag vanuit San Francisco, zowel van toeristen als vanuit de zakenwereld”, stelde Webster.

Ruimte
De maatschappij biedt in de Dreamliner 236 zitplaatsen aan. De toestellen hebben 42 stoelen in business class, 28 stoelen in premium economy en 166 stoelen in economy.

Londen
De derde en vierde 787 worden begin 2018 verwacht. Als die toestellen aan de vloot worden toegevoegd kan de Australische carrier de belangrijke route Perth-Londen non-stop uitvoeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button