fbpx
IncidentenNieuws

Wat we tot nu toe weten over de gecrashte ATR-42

Een ATR-42 van West Wind Aviation is woensdagavond kort na het opstijgen neergestort in Canada. Het toestel raakte ernstig beschadigd, maar alle 25 inzittenden hebben het overleefd. Het onderzoeksteam komt nu met een update.

Wat we weten
Het vliegtuig daalde door de bomen en op het terrein. Het pad van het wrak is minstens 800 voet (circa 244 meter) lang. Het toestel staat rechtop, maar leunt wel schuin en steil naar rechts. De linkerkant van de ATR lijkt de meeste schade te hebben. De romp scheurde ongeveer bij stoelrij drie.

Onderzoek
West Wind houdt zijn andere ATR-toestel voorlopig aan de grond. Het onderzoeksteam heeft de Flight Data Recorder, Cockpit Voice Recorder en Emergency Locator Transmitter gevonden en veilig gesteld. De komende weken vervolgt het Transportation Safety Board of Canada (TSB) het onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Het wrak van de ATR-42 –
©TSB
Het wrak van de ATR-42 –
©TSB

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button