fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Tweede prototype C919 maakt testvlucht – foto’s

Het tweede prototype van de COMAC C919 heeft zondag een testvlucht gemaakt, zo meldt de Chinese staatstelevisie.

Prototype
Toestel nummer twee vertrok om 10:34 (lokale tijd) van Shanghai Pudong International Airport en landdedaar om 12:34. Het Chinese bedrijf maakt in totaal zes prototypes om mee te testen. De eerste drie zijn er om de algemene systemen te testen en de performance te evalueren.

Vertraging
Na een aantal vertragingen maakte de C919 in mei 2017 de eerste vlucht van Shanghai naar Xi’an. In november werd er voor het eerst een langere afstand afgelegd: 1300 kilometer. Uiteindelijk moet de C919 5100 kilometer kunnen vliegen.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button