fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

China Southern en British Airways delen vluchtcodes

British Airways en China Southern Airlines hebben afgesproken om vluchtcodes te delen, zo melden de luchtvaartmaatschappijen.

Codeshare
Door het delen van vluchtcodes kunnen passagiers van British Airways en China Southern Airlines makkelijk vluchten boeken naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en China. Op één ticket kunnen ze een vlucht boeken en overstappen tussen de twee maatschappijen.

China
Reizigers die met British Airways vanuit het Verenigd Koninkrijk vertrekken, kunnen vanaf 19 december met de nieuwe codeshare regeling vluchten boeken naar Shengyang, Changchun en Harbin via Shanghai. Via de luchthaven van Beijing kunnen zij ook naar Changchun vliegen en naar Dalian.

VK
Passagiers die vanuit China naar het Verenigd Koninkrijk reizen kunnen ook vanaf 19 december via Londen Heathrow Airport doorvliegen naar Edinburgh, Glasgow, Manchester, Newcastle en Belfast.

BA
Alex Cruz, de topman bij British Airways zegt over de nieuwe samenwerking: “we zijn erg enthousiast over de mededeling. De nieuwe codeshare regeling helpt zo het toerisme, handel en culturele uitwisselingen tussen het Verenigd Koninkrijk en China te vergroten door het aanbieden van zowel vakantie- als zakelijke vluchten”.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button