AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Extra vluchten Corendon vanaf Maastricht naar Turkije

Corendon vliegt vanaf april volgend jaar twee extra vluchten naar Antalya in Turkije vanaf Maastricht Aachen Airport, zo meldt de oprichter van Corendon Atilay Uslu aan unibusiness.com

Turkije
Volgens de oprichter van Corendon, Atilay Uslu, is Turkije weer helemaal terug van weggeweest, boekingen naar bestemmingen in het land lopen 127 procent voor op vorig jaar. Om die reden zet Corendon extra vluchten in vanaf Maastricht naar Antalya. In totaal vliegt de airline, met de extra vluchten, twintig keer per week naar dertien bestemmingen vanaf Maastricht.

Vloot
De vloot van Corendon wordt komend jaar uitgebreid om aan de vraag te voldoen. Er zullen drie Boeing 737-800’s worden toegevoegd. In 2017 werd de luchtvaartmaatschappij Corendon Europe opgericht met de thuisbasis in Malta, de vloot bestond uit één Boeing 737-800 en zal nu naar drie Boeings van hetzelfde type groeien. In april volgend jaar wordt een nieuwe Boeing 737 MAX 9 aan de elf vliegtuigen tellende vloot van de Turkse luchtvaartmaatschappij van Corendon toegevoegd. Het vliegtuig krijgt Schiphol als thuisbasis.

Nederland
Volgens Uslu zijn de groeicijfers in België en Nederland gestegen met 75 tot 80 procent in vergelijking met vorig jaar. Deze cijfers zijn voor alle bestemmingen van Corendon, maar vooral Turkije is erg populair. Uslu: “Turkije is weer terug van weggeweest als populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en Belgen. De prijs-kwaliteitsverhouding blijft erg goed en de service is uitstekend. De all inclusive formule in Turkije is van een niveau dat je nergens anders rond de Middellandse Zee tegenkomt”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button