fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Nieuw passagiersrecord voor Groningen Airport

Groningen Airport Eelde heeft het oude passagiersrecord van 2015 verbroken, zo meldt de luchthaven. Maandag werd de 220.605e passagier op de luchthaven welkom geheten.

Record
De 220.605e passagier kwam afgelopen maandag aan op het vliegveld in Groningen om een vlucht naar Londen te nemen en werd feestelijk onthaald op de luchthaven. Het oude passagiersrecord van 2015 werd hiermee verbroken.

Groei
In 2017 verwacht Groningen Airport Eelde in totaal 223.000 passagiers te ontvangen. Als dat aantal behaald wordt is dat een groei van 23 procent ten opzichte van het aantal passagiers vorig jaar. Volgens de luchthaven is de groei te danken aan het toenemende aantal passagiers op vluchten naar Londen, Kopenhagen en Gdansk.

Uitbreiding
Komend jaar wordt het aantal vluchten vanaf het vliegveld in Groningen uitgebreid. In de zomerperiode gaan 54 wekelijkse vluchten, waaronder drie keer per dag naar Londen, twee keer per dag naar Kopenhagen en dagelijks naar Brussel en München. Volgens de luchthaven zal de uitbreiding voor minimaal 30 extra arbeidsplaatsen zorgen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button