AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair erkent ook cabin crew bonden

Ryanair erkent na de pilotenvakbonden nu ook de bonden voor het cabinepersoneel. Dat zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring. Helemaal duidelijk is de maatschappij nog niet: “te zijner tijd zullen we met ze praten.”

Strategie
De erkenning komt na de verrassende verandering in strategie om niet met bonden te willen praten. Vorige week werd al bekend dat na een stakingsdreiging Ryanair open stond voor gesprekken met pilotenvakbonden. Zo wilde de Duitse UFO cabinebond in oktober praten, maar dit werd geweigerd door de carrier. Deze week wordt overlegd met Ierse, Duitse en Portugese pilotenbonden. Volgend kalender jaar zijn andere Europese pilotenbonden aan de beurt. De Engelse en Italiaanse bonden hebben al een afspraak in hun agenda staan.

Beleggers
De beleggers houden niet van de aangekondigde koerswijziging. De waarde van het aandeel daalde in enkele dagen van 18 naar minder dan 15 euro. Momenteel zit er weer iets stijging in. Analisten schatten dat vakbondsvertegenwoordiging Ryanair 150 miljoen euro per jaar aan extra kosten kan bezorgen. Het is voor het eerst in het 32-jarige bestaan dat Ryanair overlegt met een vakbond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button