fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Vernieuwde business class in A330’s van KLM

KLM heeft de vernieuwde businessclass in de Airbus A330-300’s geïntroduceerd. In de eerste A330 van KLM kan nu de stoel nu volledig plat. De opstelling is gelijk gebleven.

Stoelen
In de vernieuwde businessclass kunnen reizigers de stoelen volledig plat leggen zodat zij volledig plat op een oppervlakte van 206 centimeter lang kunnen slapen. De oude businessclass kende de zogenaamde ‘angeled flat’ stoel, waarbij onder een hoek geslapen moest worden. Iedere stoel heeft een eigen stroomvoorziening en biedt meer privacy ten opzichte van de vorige stoelen. Tijdens de vlucht kunnen passagiers gebruik maken van het vernieuwde entertainment systeem met een 18-inch touchscreen scherm en een navigatiemenu in twaalf talen.

Configuratie
KLM heeft gekozen voor de 2-2-2 opstelling. Volgens een woordvoerder van KLM is dit “gezien de ruimte de meest optimale opstelling.” Er zijn 30 WBC-stoelen aan boord, net zoals in de oude businessclass opstelling.

AKA

Het toestel met registratie PH-AKA is als eerste omgebouwd. De eerste vlucht met de vernieuwingen vertrok afgelopen zaterdag naar Havana. Daarna werd Washington en Bonaire aangedaan. De AKA is de oudste A330-300 in de KLM vloot met een leeftijd van bijna zes jaar. De ombouw van de businessclass-cabine van de laatste van in totaal vijf A330-300’s zal in juli 2018 voltooid zijn. Daarna volgen de acht A330-200’s die midden oktober 2018 gereed zullen zijn. De toestellen worden uitgerust met de Rockwell Collins Diamond HVH-stoel.

Economy
In de Airbus A330-200’s van KLM zijn dit jaar extra stoelen geplaatst waardoor er nu 250 stoelen in economy beschikbaar zijn op de toestellen. Tussen nu en oktober volgend jaar zullen de A330-200’s een ‘cabin midlife upgrade’ krijgen.

Boeing
Eerder kreeg het business class interieur van alle Boeings 747, 777-200 en 777-300 toestellen deze metamorfose. Alle Boeing 787-dreamliners zijn al uitgerust met de nieuwe businessclass in 1-2-1 opstelling.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button