fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Eindhoven Airport ziet aantal passagiers in 2017 stijgen

In 2017 passeerden in totaal 5.565.000 passagiers Eindhoven Airport, een stijging van negentien procent ten opzichte van vorig jaar, zo meldt de luchthaven.

Renovatie
Vorig jaar werd de start- en landingsbaan van het vliegveld gerenoveerd waardoor er 17 etmalen geen vliegverkeer mogelijk was. Als dit buiten beschouwing wordt gelaten zou het groeipercentage op dertien procent uitkomen.

Groei
In 2016 lag het aantal reizigers dat via de Brabantse luchthaven reisden op 4.736.000. De stijging van negentien procent is het gevolg van een toename in het aantal bestemming die bereikbaar zijn vanuit de luchthaven, het verhogen van vlucht frequenties en een hogere bezettingsgraad per vlucht.

Activiteiten
Niet alleen de bezettingsgraad per vlucht steeg van 145 passagiers per vlucht in 2016 naar 155 reizigers in het afgelopen jaar, ook het aantal vliegbewegingen valt hoger uit. Vorig jaar vertrokken en landden er 32.700 vluchten op de Eindhovense luchthaven. In vergelijking daarmee steeg het aantal vliegbewegingen dit jaar met elf procent naar 36.400.

2018
Voor volgend jaar verwacht het vliegveld een groei van tien procent ten opzichte van 2017 te realiseren met 6,2 miljoen passagiers die via Eindhoven reizen. Het aantal vliegbewegingen zou stijgen naar 39.500, een stijging van negen procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button