fbpx
AirlinesFlight ReportsNaast het nieuwsReviewsTravel

Flight review: Aeromexico 787-9 Business | Video

Review Aeromexico Boeing 787-9
Amsterdam – Mexico Stad
November 2017
Full service | Long haul | Business Class | Stoel 8a
Waardering:

Over
Aeromexico is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico. Aeromexico heeft ruim 120 vliegtuigen en vliegt wereldwijd op 90 bestemmingen. Sinds mei 2016 vliegt Aeromexico op Amsterdam. Vanaf deze zomer dagelijks Mexico Stad – Amsterdam retour. Aeromexico vliegt met de 787-8 en 787-9. Mexico Stad is de hub van Aeromexico , hier kan overgestapt worden op een groot aantal binnenlandse en buitenlandse bestemmingen. Up vliegt op uitnodiging mee in de 787-9.

Boarding
Voor het boarden is er eerst de kans om alvast een kijkje te nemen in de cabine en de cockpit. De 789 heeft drie klasses: Economy met 211 stoelen, AM Plus (economy comfort) met 27 stoelen en Clase Primer (business class).

De Business Class bestaat uit 36 stoelen in een 1-2-1 configuratie. De 789 heeft een barretje tussen de eerste dertig stoelen en de andere zes. Gedurende de vlucht staan er drank en snacks in deze tussenruimte.

Stoel
De stoel zit prettig en is met een pitch van 60 inch bijzonder ruim te noemen. Bij aankomst ligt er een kussentje klaar en een dekentje. Ook staat er een flesje water en ligt er een geluidsdempende koptelefoon. De stoel kan heel gemakkelijk (elektrisch) van rechtop naar volledig plat. Ook alle tussenliggende standen zijn mogelijk. Er is voldoende voetenruimte als het bed helemaal plat is.

Door de 1-2-1 opstelling is er directe toegang tot het gangpad. Rond de stoel zijn diverse opbergvakken. Er is één USB aansluiting en er is een stopcontact. Dit betreft echter een Mexicaans stopcontact, dus daar is een aparte stekker voor nodig. Het tafeltje is weggewerkt onder het beeldscherm en kan heel gemakkelijk naar voren gehaald worden.

Stoel 8a is de laatste voor de bar. Dat heeft als voordeel dat er niemand achter je zit en dat je zelfs nog wat meer ruimte hebt om spullen neer te leggen. Ook als je iets wilt halen of van het toilet gebruik wilt maken is het een ideale plek. Een nadeel is wel dat je als laatste aan bod komt bij de keuze voor eten. Op de terugvlucht was zowel het gekozen hoofdgerecht als ontbijt niet meer voorradig.

Welkom
Een steward komt al snel aan met een welkomstdrankje, naar keuze Champagne, jus d’orange of water. Vrijwel direct daarna worden de amenity kits van Boggi uitgedeeld. Daarin onder andere een tandenborstel, diverse crèmes en een slaapmasker.

Catering
Het eten is prima. De tafel wordt gedekt met wit linnen, waarna er wordt gestart met drie verschillende stukjes kaas. Deze worden geserveerd met druiven en crackers begeleid door een witte wijn. Daarna het hoofdgerecht, keuze uit vlees, vis of vegetarisch. De vis is een beetje droog maar wel smakelijk. Als bijgerechten een groene salade en aubergine. Beide met kerstomaatjes. Als dessert een heerlijk chocoladetaartje met een glaasje port.

Bar Business Class Aeromexico

In de tussenbar staan ’s nachts diverse broodjes, stroopwafels, fruit en zakjes chips. Bovendien is er water, fris, koffie en (sterke) drank te krijgen. Ongeveer een uur voor de landing wordt ontbijt geserveerd. Wederom op wit linnen. De gerookte zalm met kappertjes is prima. Daarbij nog een klein croissantje met jam en boter.

Ontbijt

Crew
De crew aan boord is uitstekend, zeer vriendelijk en attent. De passagiers krijgen veel aandacht. Ze komen bijvoorbeeld uit zichzelf met water langs midden in de nacht voor diegenen die even wakker zijn.

Inflight Entertainment
Tegenover de stoel is een groot scherm dat zowel door een afstandsbediening als door aanraking bediend kan worden. Het aanbod is prima, met enkele nieuwe films en een verzameling andere films en TV-series. Daarnaast informatie over Aeromexico en een aparte sectie voor kinderen. Er is ook de mogelijkheid om muziek te luisteren met het scherm uit. De geluiddempende koptelefoon is echt een meerwaarde. Er is WiFi aan boord, maar daar moet apart voor betaald worden, ook in business class.

Nacht
De vlucht naar Mexico vertrekt om 22.25 en komt aan rond 03.00 (Mexicaanse tijd). Dat betekent dat de gehele vlucht in de nacht plaatsvindt. Het grote voordeel is dat je op een tijdstip aankomt waarop het totaal geen probleem is om de stad in te komen. Het Mexicaanse verkeer is notoir vanwege de files. Het nadeel van een vlucht in de nacht is dat alles in het donker is.

Conclusie
Met de 787-9 van AeroMexico is het zeer comfortabel vliegen naar Mexico City. Prima stoel, goed eten en een uitstekende crew. Vier sterren.

Ook met Aeromexico naar Mexico? Win twee tickets!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button