fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Ook intercontinentaal overstappen met easyJet op Malpensa

EasyJet breidt haar overstapservice uit naar Milaan Malpensa, zo maakt de maatschappij bekend. Het is de tweede luchthaven in Europa waar klanten van een easyJet naar een intercontinentale vlucht of een andere easyJet vlucht kunnen overstappen. In september lanceerde easyJet de ‘Worldwide by easyJet’-service op London Gatwick.

Malpensa
De Britse maatschappij werkt op Malpensa samen met Norwegian en het Italiaanse Neos. De passagier kan met name naar vakantiebestemmingen vliegen. Neos vliegt vanaf de luchthaven naar tropische bestemmingen zoals Cuba, Mexico, Thailand, Bahama’s, Tanzania, Vietnam en de Malediven. Norwegian heeft slechts twee bestemmingen vanaf Malpensa: Oslo en Stockholm. EasyJet is blij met de service en stelt: “Door de uitbreiding op Malpensa kan easyJet een nieuw marktsegment aanboren, meer passagiers bereiken, en effectief concurreren met traditionele luchtvaartmaatschappijen.”

Partners
Partners van easyJet zorgen voor de gehele overstapservice. De luchthaven verzorgt met haar ViaMilano-product de overstap. Bij vertraging heeft de reiziger de garantie op de volgende vlucht naar zijn of haar bestemming te worden gezet. Deze service is overigens beschikbaar voor iedereen die, ongeacht de maatschappij, via Malpensa reist. Technologiepartner Dohop zorgt er met hun platform voor dat easyJet passagiers hun vluchten gewoon via de website kunnen boeken. Tickets kunnen vanaf eind maart 2018 geboekt worden.

Eerste
‘Worldwide by easyJet’ is het eerste wereldwijde overstapproduct opgezet door een Europese budgetmaatschappij. ‘Worldwide by easyJet’ is in September 2017 van start gegaan en stelt passagiers in staat om met partners als WestJet en Norwegian over te stappen naar intercontinentale bestemmingen vanaf Londen Gatwick. Met het toevoegen van Milaan Malpensa aan de service hebben klanten van een derde van de easyJet-vluchten overstapmogelijkheden.

Nadelen
Ten opzichte van de overstapservice van netwerkmaatschappijen zijn er twee nadelen. De passagier haalt na de eerste vlucht zijn koffer van de band en levert deze in de bagagehal weer in. De koffer wordt dus niet automatisch naar het volgende vliegtuig doorgestuurd. Om het ticket met twee vluchten te kunnen boeken moeten deze vluchten ten minste 2,5 uur na elkaar vertrekken. Dit laatste is opmerkelijk, als de passagier de service via ViaMilano boekt, is de minimale tijd tussen twee vluchten een uur korter.

Verdere uitbreiding
EasyJet wil in 2018 meer maatschappijen aan het netwerk toe te voegen en zegt in vergaande gesprekken te zijn met maatschappijen uit het Verre en Midden-Oosten. Welke maatschappijen dat zijn zegt easyJet niet. Emirates en easyJet hebben al langer een overeenkomst wat betreft het uitgeven van gespaarde miles. Naast het toevoegen van nieuwe partners wil easyJet de dienst ook uitbreiden naar andere belangrijke luchthavens in Europa.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button