AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Amerika neemt afscheid van B747: laatste Delta-lijnvlucht

De laatste Amerikaanse maatschappij heeft afscheid genomen van de Boeing 747 in lijndienst. De aankomst van een Delta 747 op de luchthaven van Detroit woensdagochtend, na een vlucht uit Seoul, betekende het einde.Delta voert tot het einde van dit jaar nog wel enkele charter- en afscheidsvluchten uit met de 747, maar dat zullen dus geen lijndiensten meer zijn. In januari gaat de laatste Jumbojet naar de woestijn voor ontmanteling.

Eerder dit jaar stuurde United de 747 al met pensioen, waardoor er geen enkele Amerikaanse airline meer is die met de Jumbojet in passagiersdienst vliegt. Wel zullen buitenlandse maatschappijen nog met dit toestel in de VS landen.

Vervanging
Delta vervangt de 747’s door Europese A350-900’s. Deze tweemotorige Airbussen gaan veel zuiniger met kerosine om en zijn flexibeler inzetbaar. Bovendien hebben ze een groter vliegbereik en vereisen ze minder onderhoud.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.