IndustrieMilitairOverig nieuwsProfessional

‘België investeert in extra Europees tankvliegtuig’

De Belgische regering trekt ruim 250 miljoen euro uit om een extra tankvliegtuig te kopen voor een Europese pool. Dit meldt persbureau Reuters vrijdag.Extra toestel
De Belgen doen met de investering mee met het Europese Multi-Role Tanker Transport (MRTT)-programma. In dat programma kopen diverse Europese landen samen een aantal tankvliegtuigen. Door de deelname van België worden er nu acht toestellen gekocht; dat waren er eerst zeven.

258 miljoen
Volgens Reuters betaalt België 258 miljoen euro voor het project. Eerder liet de Belgische regering al weten ongeveer 300 miljoen euro te willen investeren.

NAVO
Met het MRTT-programma wordt een Europese pool van tankvliegtuigen opgezet. De vliegtuigen worden in NAVO-verband aangeschaft door Duitsland, Luxemburg, Nederland en Noorwegen. De toestellen zijn inzetbaar voor de NAVO. Nu moet voor tankoperaties nog regelmatig een beroep gedaan worden op de Amerikaanse luchtmacht.

Eindhoven
Vier vliegtuigen worden op vliegbasis Eindhoven gestationeerd, de andere toestellen komen in Frankfurt te staan.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.