NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing wil Embraer overnemen

Vliegtuigbouwers Boeing en Embraer voeren gesprekken over een mogelijke overname, bevestigden beide bedrijven nadat The Wall Street Journal het nieuws bracht op basis van ingewijden.

Akkoord
Boeing zou de Braziliaanse fabrikant voor 3,7 miljard dollar willen kopen. De fabrikanten gaven verder geen commentaar. Voordat de bedrijven een overname kunnen ondertekenen moet de Braziliaanse regering akkoord gaan.

Airbus
Boeing lijkt Airbus te volgen met de mogelijke overname. De Europese fabrikant nam een groot belang in de C-Series van het Canadese Bombardier, een concurrent van Embraer die qua formaat en reikwijdte vergelijkbare vliegtuigen bouwt.

Koers
De koers van de aandelen Embraer, die op de beurs van New York genoteerd staan, schoot omhoog toen het nieuws over de interesse bekend werd. De marktwaarde van Embraer steeg met 30 procent tot zo’n 4,7 miljard dollar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen