fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Duitse piloten Ryanair leggen werk neer

Piloten van Ryanair in Duitsland leggen vanochtend tijdelijk het werk neer. Tussen 05.00 uur en 09.00 uur heeft vakbond Vereinigung Cockpit een staking afgekondigd. Het is de eerste keer dat Duitse vliegers van Ryanair weigeren te vliegen.

De Duitse pilotenvakbond VC is boos op Ryanair omdat de maatschappij zich gisteren afmeldde voor gesprekken met de vakbond. Ryanair kondigde vorige week nog aan te willen onderhandelen met de diverse pilotenvakbonden in Europa over de vertegenwoordiging van piloten. De maatschappij zwichtte hiermee voor een stakingsdreiging in de kerstperiode. Onder andere de Duitse pilotenbond had die aangekondigd.

Publiciteitsstunt
Dat Ryanair de gesprekken afblies, laat volgens VC zien dat Ryanair de positie van de vakbonden niet respecteert en dat de maatschappij geen onderhandelingen wil. “Ryanair’s aanbod om met VC in gesprek te gaan, kan alleen gezien worden als een publiciteitsstunt”. stelt een zegsman van VC.

Staking
Als tegenreactie riep VC gisteren een staking uit, waarbij alle aangesloten piloten worden opgeroepen om niet te vertrekken. Hoeveel piloten deelnemen aan de actie is niet duidelijk. Vanaf enkele Duitse luchthavens, waaronder vliegveld Weeze, vertrokken vanochtend gewoon Ryanair-vluchten.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button