AirlinesFrequente reizigerNieuws

Duitse piloten Ryanair leggen werk neer

Piloten van Ryanair in Duitsland leggen vanochtend tijdelijk het werk neer. Tussen 05.00 uur en 09.00 uur heeft vakbond Vereinigung Cockpit een staking afgekondigd. Het is de eerste keer dat Duitse vliegers van Ryanair weigeren te vliegen.

De Duitse pilotenvakbond VC is boos op Ryanair omdat de maatschappij zich gisteren afmeldde voor gesprekken met de vakbond. Ryanair kondigde vorige week nog aan te willen onderhandelen met de diverse pilotenvakbonden in Europa over de vertegenwoordiging van piloten. De maatschappij zwichtte hiermee voor een stakingsdreiging in de kerstperiode. Onder andere de Duitse pilotenbond had die aangekondigd.

Publiciteitsstunt
Dat Ryanair de gesprekken afblies, laat volgens VC zien dat Ryanair de positie van de vakbonden niet respecteert en dat de maatschappij geen onderhandelingen wil. “Ryanair’s aanbod om met VC in gesprek te gaan, kan alleen gezien worden als een publiciteitsstunt”. stelt een zegsman van VC.

Staking
Als tegenreactie riep VC gisteren een staking uit, waarbij alle aangesloten piloten worden opgeroepen om niet te vertrekken. Hoeveel piloten deelnemen aan de actie is niet duidelijk. Vanaf enkele Duitse luchthavens, waaronder vliegveld Weeze, vertrokken vanochtend gewoon Ryanair-vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/