AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessional

‘Gesprekken met twee bieders voor Niki’

Voor de overname van luchtvaartmaatschappij Niki wordt nog met twee partijen gesproken. Dit melden diverse Duitse media, nadat donderdag de biedingstermijn sloot.

Niki moet voor het einde van 2017 nog verkocht worden aan een nieuwe koper. Tot donderdag konden geïnteresseerde partijen een bod uitbrengen op de Oostenrijkse maatschappij, die eerder onderdeel was van airberlin.

Lufthansa
Na het faillissement van airberlin leek het er lange tijd op dat Niki op zou gaan in Lufthansa, maar het Duitse luchtvaartconcern liet Niki schieten om de overname van de andere delen van airberlin te bespoedigen. Als Lufthansa Niki ook overgenomen zou hebben, was de kans groot dat airberlin niet mocht worden overgenomen; dan zou Lufthansa te groot geworden zijn voor de Europese Commissie. Omdat Lufthansa de enige geïnteresseerde was, vroeg Niki vorige week een faillissement aan.

Biedingen
Tegenover het Duitse persbureau DPA stelt curator Lucas Flöther dat nu zes partijen geboden hebben op Niki. Van de zes zijn vijf bindende biedingen. Eén van die biedingen is van Niki Lauda, de oprichter van de airline. Naar verluidt zijn ook Ryanair, Thomas Cook, het Zwitserse PrivatAir en Swiss geïnteresseerd.

Onderhandelingen
Met twee biedende partijen wordt nu verder onderhandeld, stellen Duitse media. Volgens Reuters is het Britse International Airlines Group (IAG) één van die twee partijen. Het persbureau baseert zich op anonieme bronnen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close