fbpx
Frequente reizigersIncidentenNieuwsVliegvelden

Vliegtuig rijdt van landingsbaan op Bristol Airport

Een Embraer 145 is vanmiddag naast de landingsbaan geraakt op Bristol Airport. Nadat het toestel geland was, kwam het tijdens het taxiën naast de baan terecht. Niemand raakte daarbij gewond, laat de luchthaven weten.

Frankfurt
Het toestel van BMI Regional was afkomstig uit Frankfurt en landde rond 11.30 uur lokale tijd op de luchthaven. Na de landing reed het toestel door nog onbekende oorzaak van de baan. Aan boord van de Embraer waren 25 passagiers. Zij zijn uit het vliegtuig gehaald en met bussen naar de terminal gebracht.

1999
De vlucht vanuit Frankfurt werd uitgevoerd met een Embraer 145 uit 1999. Het toestel vliegt pas sinds juli 2017 bij BMI; daarvoor vloog het onder andere voor HOP!.

Landingsbaan dicht
De luchthaven laat via sociale media weten dat de landingsbaan tijdelijk gesloten is. Vliegtuigen die Bristol als bestemming hebben, wijken uit naar omliggende luchthavens, of vertrekken niet vanaf hun vertrekluchthaven. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is niet duidelijk.

Vertragingen
Omdat het vliegveld maar één baan heeft, lopen de vertragingen snel op. Op Twitter klagen passagiers dat ze van de luchthaven weinig informatie krijgen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button