AirlinesIndustrieLiefhebberOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Voormalige 747 Jade Cargo verkocht voor 18 miljoen euro

Een Boeing 747 van de voormalige Chinese maatschappij Jade Cargo is voor 18 miljoen euro veranderd van eigenaar. Het toestel stond sinds november te koop en is nu verkocht, meldt China Daily.De 747 werd in september met nog twee toestellen te koop gezet op een Chinese veilingsite. Eigenaar Jade Cargo ging in 2013 failliet en moest nog van de 747-400F’s af. De toestellen werden in 2007 door Boeing nieuw geleverd.

12 miljoen
Eind november werden de eerste twee vliegtuigen verkocht aan SF Airlines. De verkoop van de laatste 747 liet langer op zich wachten. Het toestel moest 98 miljoen Yuan (12 miljoen euro) opbrengen.

Biedingen
Dat bedrag wordt ruimschoots gehaald: de koper betaalt volgens China Daily uiteindelijk 146 miljoen Yuan (18 miljoen euro) voor de jumbo. Wat er met het toestel gebeurt, is nog onduidelijk. Volgens Chinese media is er vijftig keer op het vliegtuig geboden

320 miljoen
De toestellen die aan SF Airlines verkocht werden, gingen samen voor 320 miljoen Yuan (41 miljoen euro) van de hand. SF Airlines voert vrachtvluchten uit binnen China.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.