NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Brazilië houdt volledige overname Embraer tegen

De Braziliaanse regering zal niet akkoord gaan met een volledige overname van vliegtuigfabrikant Embraer. Dat zei president Temer van Brazilië. Boeing is met Embraer in gesprek om de opties voor een overname te bekijken.

Geruststellen
Boeing probeert de regering gerust te stellen, meldt persbureau Reuters. Boeing begrijpt de urgentie van het land om de defensietak van Embraer en andere staatsverbanden te beschermen. Het bedrijf spreekt van “diep respect voor de rol van de regering van Brazilië”.

Embraer bouwt naast passagiersvliegtuigen zoals de E-Jet ook militair toestellen, waaronder de KC-390.

Controle
Brazilië zou een meer gerichte deal niet in de weg staan. Een van de bronnen binnen Reuters geeft aan dat ander opties wel kans van slagen hebben: “een structuur die kan worden voorgesteld, is dat de overheid de controle houdt over haar defensieactiviteiten en dat Embraer zijn commerciële activiteiten aan Boeing verkoopt.”

Voordat Boeing en Embraer een overname kunnen ondertekenen is er toestemming nodig van de Braziliaanse regering.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen