LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Opschudding om mysterieus licht na lancering SpaceX-raket

Een “mysterieus licht aan de hemel” zorgde gisteravond in Los Angeles voor opschudding. Ooggetuigen dachten dat er een UFO naderde. Anderen meenden dat ze een Noord-Koreaanse raket zagen. Uiteindelijk stelde de brandweer van Los Angeles toeschouwers gerust. Het bleek een Falcon 9-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX.Licht
Normaal zorgt een lancering niet voor een dergelijk beeld. Doordat de zon net was onder gegaan, werd alleen nog het condensspoor van de raket verlicht.

Satelliet
Bestuurders zetten hun auto aan de weg om het verschijnsel vast te leggen. Tot in de Californische stad San Diego was het licht te zien. De raket werd vanaf Vandenberg Air Force Base gelanceerd om communicatiesatellieten in een baan rond de aarde te brengen.

Achttien
SpaceX heeft met de lancering zijn achttiende raket de ruimte in gestuurd. Het is de eerste keer dat een ruimtevaartbedrijf zoveel raketten in één jaar tijd lanceerde. In januari probeert SpaceX voor het eerst een Falcon Heavy, een zwaardere variant van de Falcon 9 met twee extra stuwmotoren, te lanceren.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.