AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Belair volgende slachtoffer na failliet airberlin

Na het faillissement van airberlin en dochtermaatschappij Niki lijkt er domino-effect te zijn ontstaan. Ook de Zwitserse dochter Belair, tot eind oktober opererend onder de vlag van Niki, zou in de problemen zijn.Brief
Het personeel zou deze maand niet betaald zijn, meldt het Duitse AeroThelegraph. Het personeel van Belair ontving, in de dagen voor kerst, een brief van het management met de mededeling dat er in december niet genoeg geld is om aan iedereen salaris over te maken.

Begrip
“Met de kennis van nu kan de uitbetaling van de lonen in december en alle andere uitstaande rekeningen op zijn vroegst medio januari 2018 worden uitbetaald.” Er zou zo’n 1 miljoen euro nodig zijn op korte termijn. Het management verontschuldigt zich voor de ontwikkeling en hoopt op begrip van haar werknemers.

Failliet
Een faillissement van Belair lijkt dichterbij te komen. Het bestuur zou als sinds het faillissement van airberlin geen taken meer hebben uitgevoerd. Belair heeft een vloot van vier vliegtuigen, in de kleuren van airberlin maar met een Zwitserse registratie. De toestellen staan sinds het failliet van airberlin aan de grond.

Niki
Intussen wordt voor Niki een koper gezocht. Onder meer met IAG zouden gesprekken gaande zijn voor een overname.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.