AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwerVliegvelden

Qatar verruilt A350 op Brussel-route voor meer capaciteit

Qatar Airways vervangt in het zomerseizoen van 2018 de Airbus A350-900 op de route Doha-Brussel voor de grotere Boeing 777-300ER. Dit blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.Dagelijks
Het schema van de vluchten verandert niet. Ook in de zomer wordt de route naar Qatar dagelijks bediend. De maatschappij vliegt sinds 2011 op Brussel, eerst alleen met A330’s, Boeing 787-8’s en daarna met de nieuwe Airbussen.

Capaciteit
De inzet van de grotere vliegtuigen betekent dat de capaciteit flink toeneemt. In de A350 van Qatar is plaats voor in totaal 283 passagiers. De Qatar B777-300ER biedt ruimte aan ten minste 354 passagiers.

Amsterdam
Ook op andere routes in het netwerk wordt geschoven met vliegtuigen. Op Berlijn Tegel, München en Frankfurt worden ook triple sevens ingezet, vliegtuigen met meer capaciteit dan momenteel beschikbaar is. Op Amsterdam verandert Qatar niks. De dagelijkse vlucht naar Schiphol wordt uitgevoerd met een 777-300ER. Voorheen vloog de maatschappij ook met 787’s naar Nederland.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.