IndustrieLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Record: Brussels Airport ontvangt 24 miljoenste passagier

Brussels Airport heeft het passagiersrecord van 2015 verbroken, zo meldt de luchthaven. Net voor de kerstdagen werd de 24 miljoenste passagier feestelijk onthaald op het Brusselse vliegveld.

Record
Net voor de kerstdagen, in de ochtend van 22 december, werd het oude passagiersrecord van 2015 van Brussels Airport verbroken. Toen werden er over het hele jaar 23,5 miljoen passagiers ontvangen, nu worden dit er meer dan 24 miljoen.

Chocolade
De ceo van Brussels Airport Company, Arnaud Feist, deelde om het record te vieren chocolade uit aan passagiers. Ook werd dit record gebruikt om de dagelijkse inzet van alle 20.000 medewerkers van Brussels Airport extra te benadrukken.

Vliegveld
Vanuit de luchthaven in Brussel kunnen passagiers uit 78 luchtvaartmaatschappijen kiezen om naar een van de 238 wereldwijde bestemmingen te vliegen. Dit jaar vliegen er meer dan 24 miljoen passagiers via de luchthaven. Niet alleen reizigers maar ook vracht passeert het vliegveld, zo’n 495.000 ton vracht wordt er jaarlijks via Brussels Airport vervoerd.

2000
Sinds het jaar 2000 is het aantal vluchten sterk gedaald met 27 procent. In 2000 werden er 326.050 vluchten uitgevoerd, vijftien jaar later werden er 239.349 uitgevoerd. De daling van het aantal vluchten in 2015 is te verklaren door de inzet van grotere vliegtuigen en een betere bezettingsgraad. Die steeg overigens van 71 personen per vlucht in 2000 naar 113 in 2015.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close