fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Betalen voor premium drank en eten in nieuwe KLM lounge

Voor premium dranken en ‘exquise’ eten in de vernieuwde KLM Lounge, moet worden betaald. Zo bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

Betalen
Voor zover bekend, is KLM de eerste maatschappij die klanten vanaf komende zomer laat betalen voor eten en drinken in de lounge. De woordvoerder van de maatschappij weet niet zeker of dit het geval is. “Wellicht is er ergens nog een airline die dit ook doet.”

Laagland
Het gaat niet om alle versnaperingen in de non-Schengen Crown Lounge 52, die sinds juni onder handen wordt genomen. Op de tweede verdieping, de zogenoemde zone Laagland, komt F&B (food and beverage) City. “Waar klanten kosteloos kunnen genieten van een uitgebreid en gezond assortiment eten en drinken,” aldus KLM.

Whisky
Een verdieping hoger komt Hoogland, een deel van de lounge met een buitenterras. Daar komt een ‘toprestaurant’ met ‘hoogwaardige gerechten tegen betaling’. Ook voor premium dranken, zoals bijzondere whisky, moet volgens de woordvoerder van KLM worden betaald.

Af
Wat de spijzen en dranken zullen kosten, is nog niet bekend. “De exacte invulling volgt later.” De KLM-lounge wordt sinds medio dit jaar onder handen genomen. In juni 2018 moeten de eerste en derde verdieping klaar zijn, maar is de tweede verdieping nog gedeeltelijk gesloten. In maart 2019 moet alles af zijn.

Zitplaatsen
De ruimte die gereserveerd is voor businessclass-passagiers, Flying Blue-leden met de Gold- en Platinum-status of SkyTeam Elite Plus, is na de verbouwing 6.300 vierkante meter groot, inclusief de nieuwe verdieping. Het aantal zitplaatsen neemt toe tot ongeveer 1.450, waar dat er voor de verbouwing 680 waren.

Vouchers
Tijdens de renovatie en uitbreiding, is de lounge wel open, maar gelden toegangsbeperkingen. Zo kunnen statushouders in de ochtendpiek geen gasten meenemen en zijn vouchers voor de lounge niet geldig. Volgens KLM is de lounge na de verbouwing ‘de aantrekkelijkste en meest innovatieve lounge ter wereld.’

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button