AirlinesLiefhebberNieuws

Afrika’s eerste Boeing 737 MAX 8 voor Mauritania Airlines

Mauritania Airlines International heeft een Boeing 737 MAX 8 opgenomen in de vloot. Het is hiermee de eerste MAX 8 voor de maatschappij en het eerste van het type vliegtuig dat vanaf het continent Afrika vliegt, zo meldt de vliegtuigbouwer.

MAX
De Boeing 737 MAX 8 werd op 21 december van dit jaar aan Mauritania Airlines geleverd en is het zesde toestel in de vloot van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij. Het toestel biedt plaats aan 162 tot 178 passagiers afhankelijk van de configuratie en kan een maximale afstand van 6510 kilometer afleggen. Het vliegtuig is 39.52 meter lang en heeft een spanwijdte van 35.9 meter. De motoren die de Boeing 737 MAX 8 aandrijven zijn LEAP-1B motoren van CFM International.

Groei
“We zijn trots om de eerste luchtvaartmaatschappij van Afrika te zijn die met een Boeing 737 MAX 8 vluchten uitvoert”, zo zegt de ceo van Mauritania Airlines, Radhi Bennahi. “De introductie van de 737 MAX in de groeiende vloot van onze maatschappij helpt ons ons netwerk uit te breiden als we nieuwe routes introduceren naar Europa en het Midden Oosten”.

Vloot
Het in 2010 opgerichte Mauritania Airlines International heeft een vloot van zes toestellen bestaande uit een Embraer 145, twee Boeing 737-500’s, een Boeing 737-700, een 737-800 en nu ook de Boeing 737 MAX 8. De maatschappij vliegt op bestemmingen in Afrika en naar Gran Canaria.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close