fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Eerste vlucht voor Sukhoi Superjet met nieuwe wingtips

De Superjet 100 van de Russische vliegtuigbouwer Sukhoi heeft op 21 december een eerste vlucht gemaakt met nieuwe wingtips, zo meldt de fabrikant.

Saberlets
Op 21 december maakte de Sukhoi Superjet 100 een eerste vlucht met nieuwe wingtips (opstaande vleugeluiteindes), saberlets genaamd. De vlucht duurde twee uur en 42 minuten en het toestel vloog gedurende de vlucht op 11.000 meter hoogte. Er werd gekeken naar de stabiliteit en handeling van het toestel onder verschillende vleugel standen, alsook het brandstofverbruik tijdens verschillende stadia van de vlucht.

Resultaat
Uit de vlucht kwam naar voren dat met de saberlets een vermindering van drie procent in brandstofverbruik werd gerealiseerd. Ook het opstijgen en landen met het toestel in warme en koude gebieden en op vliegvelden op grote hoogte verliepen stabieler met de toevoeging van de vleugeluiteinden. De saberlets kunnen tijdens de productie op de vleugels geplaatst worden, maar ook achteraf is dit nog mogelijk.

Superjet
De SSJ100 is een toestel dat voor regionale vluchten gemaakt wordt en biedt ruimte aan 100 passagiers. Op 19 mei 2018 werd de eerste succesvolle vlucht met het toestel gevlogen, de eerste commerciële vlucht vond plaats op 21 april 2011. Het vliegtuig is 29,87 meter lang, heeft een spanwijdte van 27,80 meter en wordt aangedreven door twee SaM 146 turbofans. De standaardversie van de superjet kan een afstand van 3048 kilometer overbruggen en de verlengde versie van het toestel kan 4578 kilometer afleggen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button