IndustrieNieuwsProfessional

“Geen Emirates deal betekent einde A380”

Als het luchtvaartmaatschappij Emirates en vliegtuigbouwer Airbus niet lukt om een deal te sluiten over de aankoop van de A380, is de kans groot dat de productie van het toestel stelselmatig wordt afgebouwd en uiteindelijk stopgezet, zo meldden bronnen aan Reuters.

Vraag
“Als er geen Emirates deal komt, dan begint Airbus met het proces van het beëindigen van de A380 productie”, zo meldt een bron aan Reuters die inzage heeft in de plannen van Airbus. Een leverancier voegde daaraan toe dat het een logische stap zou zijn omwille van de zwakke vraag naar het toestel.

Productie
De Airbus A380 is nu tien jaar in productie, maar door de zwakke vraag van luchtvaartmaatschappij naar het grote toestel is de toekomst onzeker. Ondanks dat Singapore Airlines voor alle A380’s die zij in dienst hebben nieuwe eerste klas cabines heeft besteld, zorgt het uitblijven van bestellingen voor nieuwe toestellen voor onzekerheid. Als het zover komt dat de productie wordt stopgezet, zal dit in fases plaatsvinden. Volgens analisten van Reuters kan Airbus nog tot in het begin van volgend decennium A380’s blijven maken om de huidige bestellingen te leveren.

Emirates
Tijdens de Dubai Airshow spraken Airbus en Emirates over een mogelijke deal van 36 A380’s met een waarde van 16 miljard dollar (13,44 miljard euro). Deze gesprekken hebben nog tot niks geleid, maar zijn volgens de bronnen nog wel aan de gang. Airbus wil niet garanderen dat zij de fabrieken openhouden om de A380 te produceren, terwijl Emirates juist hamert op een bevestiging van de vliegtuigbouwer dat zij de fabrieken in dienst houden zodat de luchtvaartmaatschappij zeker is dat de investering veiliggesteld is.

Aantal
Eind november van 2017 had Airbus van de 317 bestellingen van de A380 er 221 geleverd. Nog 97 toestellen moeten gebouwd worden, al zeggen de bronnen dat er 47 van de openstaande bestellingen niet geleverd zullen worden door omstandigheden bij de kopers. Airbus moet nog minstens 30 A380’s verkopen om er zeker van te zijn dat zij de komende tien jaar de productielijn draaiende kan houden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close