AirlinesLiefhebberNieuws

Latijns-Amerikaanse Viva Air bestelt 50 Airbus A320’s

De Latijns-Amerikaanse luchtvaartgroep Viva Air heeft 50 Airbus A320neo’s bestelt in navolging van de intentieverklaring in juni, zo meldt de Franse vliegtuigbouwer.

Deal
In juni tijdens de Paris Airshow tekende de maatschappij een intentieverklaring om 50 Airbus A320’s te kopen, deze deal is nu officieel. Viva Air bestelt in totaal 35 Airbus A320neo’s en 15 A320ceo’s. De toestellen zullen worden gebruikt door Viva Air Peru en VivaColumbia.

Viva
Viva Air is een Latijns-Amerikaanse low-cost luchtvaartmaatschappij dat in het bezit is van Irelandia Aviation. Irelandia richtte ook VivaColumbia, Ryanair, Allegiant Air, VivaAerobus en Tigerair op. Viva Air Peru werd op 9 mei 2017 opgericht en heeft nu drie A320’s in dienst. VivaColumbia begon in mei 2012 met het uitvoeren van vluchten en heeft elf A320’s in dienst. In totaal hebben alle maatschappijen onder Irelandia 420 vliegtuigen in gebruik.

Blij
Topman bij Airbus John Leahy is content met de deal: “Airbus is blij om een grote rol te spelen in het ondersteunen van Viva Air in hun huidige reis om het low-cost model in Latijns-Amerika in te voeren”.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/