fbpx
AirlinesBestellingenLiefhebberNieuws

Royal Air Maroc bestelt vier Boeing Dreamliners

De nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko, Royal Air Maroc, heeft vier Boeing 787-9 Dreamliners bestelt, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Bestelling
Aan de bestelling van de vier Boeing 787-9 Dreamliners hangt voor de vliegmaatschappij een prijskaartje van zo’n 1,1 miljard Amerikaanse dollar (926,7 miljoen euro). In december 2016 plaatste Royal Air Maroc al een bestelling voor twee Dreamliners, maar deze werden toen nog niet bevestigd. Die bestelling plus een order van twee extra Dreamliners werd deze maand wel vastgelegd.

787-9
In vergelijking met de Boeing 787-8 is de Boeing 787-9 Dreamliner zes meter langer en kan 290 passagiers vervoeren over een maximale afstand van 14.140 kilometer in een twee klasse configuratie. De topsnelheid van het vliegtuig is 954 kilometer per uur en heeft een kruissnelheid van 913 kilometer per uur. De totale lengte van het toestel is 57 meter en wordt door Rolls-Royce Trent 1000 motoren aangedreven.

Groei
Royal Air Maroc wil met de bestelling van de vier Boeings niet alleen de vloot, maar ook de operaties uitbreiden. Abdelhamid Addou, de ceo van de airline, zegt hierover: “onze visie is de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika te worden als het aankomt op de kwaliteit van onze service, kwaliteit van onze toestellen en de connectiviteit. Met de bestelling van nieuwe generatie vliegtuigen zoals de Dreamliner wordt er een goede stap gezet in die richting”.

Verjaardag
Dit jaar viert Royal Air Maroc de 60e verjaardag. De luchtvaartmaatschappij heeft in de vloot meer dan 56 Boeing toestellen waaronder Boeing 737’s, 767-300ER’s, Boeing 787’s en 747-400’s. De airline uit Casablanca vliegt naar meer dan 80 bestemmingen in Afrika, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden Oosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button