LiefhebberNaast het nieuwsVideo

Terugkijken: DC-10’s uit voorzorg aan de grond – video

Vandaag weer een kijkje terug in de tijd. In 1979 werden wereldwijd uit voorzorg vliegtuigen van het type McDonnell Douglas DC-10 aan de grond gehouden.

Haarscheurtjes
Alle toestellen moesten worden onderzocht. Er was een risico op mogelijke defecten, onder andere aan de bevestiging van de motoren. Ook werd gevreesd voor haarscheurtjes in de vleugel.

Het aan de grond houden zorgde destijds voor veel overlast onder de reizigers. Ook op Schiphol konden vluchten niet vertrekken en waren reizigers hiervan de dupe. De DC-10 was in die tijd een populair verkeersvliegtuig. Het voorval had daardoor grote impact op de wereldwijde burgerluchtvaart.

In Nederland hebben KLM en Martinair met DC-10’s gevlogen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close