fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

2018 wordt het jaar van de wifi voor KLM

In 2018 moet het dan echt gebeuren: KLM rust de langeafstandsvloot uit met wifi. Dat zegt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd tegen Up in the Sky.

Gefaseerd
In de loop van komend jaar kunnen passagiers van KLM op steeds meer vluchten appen, mailen en internetten. “Gefaseerd worden zowel de Boeing 777’s en de A330 in 2018 uitgerust met wifi en kan het gebruikt worden,” aldus de woordvoerder van KLM.

Dreamliners
Hij kon nog niet zeggen of het lukt om voor het eind van het nieuwe jaar alle 29 Boeing 777’s en twaalf A330’s van de techniek te voorzien. De A330-300 die medio december werd opgeleverd met de nieuwe businessclass, heeft nog geen wifi aan boord. Het tiental 787 Dreamliners van KLM wel; daar zat het al in toen ze uit de fabriek kwamen.

Wereldprimeur
In juni 2012, inmiddels 5,5 jaar geleden, kondigde KLM trots aan dat zij vanaf 2013 internet en datacommunicatie aan boord zouden introduceren. “Een wereldprimeur,” aldus KLM destijds. Vanaf februari 2013 zou een proefperiode worden gehouden. Op 29 mei 2013 was het dan echt zover: twee Boeing 777-300’s, één van KLM en één van Air France, gingen de lucht in met wifi.

Stil
Maar daarna bleef het akelig stil aan het wifi-front op de 777’s en A330. Tot september 2016. Air France en KLM kondigden aan dat zij een samenwerkingsovereenkomst hadden getekend met Gogo. De 29 Boeing 777’s en twaalf A330’s van KLM en nog eens respectievelijk 68 en vijftien toestellen van Air France zouden vanaf eind 2017 worden uitgerust met wifi. Dat wordt dus iets later.

Panasonic
In de twee Boeings die in 2013 van wifi werden voorzien, werd gewerkt met een systeem van Panasonic. Dit is ook het geval bij de Dreamliners van KLM en Air France die al uit de fabriek komen met wifi aan boord. Voor de rest van de langeafstandsvloot is gekozen voor Gogo.

Horizon
Ook voor de klanten van Air France gloort wifi-hoop nadrukkelijk aan de horizon. Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat ‘wifi aan boord de hoogste prioriteit heeft voor 2018.’ De zustermaatschappij van KLM begint in 2018 ook met het inbouwen van wifi in de B777’s en A330’s, vanaf de zomer komen daar ook de toestellen voor de middellange afstand bij.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button