fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

KLM ziet af van terugkeer Kazachstan

KLM keert in het zomerseizoen van 2018 niet terug naar Kazachstan. Dat bevestigt de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky. Dit jaar schrapte KLM vanaf eind oktober alle vluchten naar het land.

Onrendabel
“Het is, ondanks meerdere pogingen, toch onvoldoende rendabel gebleken om de verbinding te heropenen”, aldus de woordvoerder.

Ook voor het winterseizoen was onvoldoende vraag de reden om voorlopig te stoppen met de verbinding. Dit kwam mede door een verzwakking van de lokale economie. Nu komt er dus helemaal een eind aan de route tussen Amsterdam, Astana en Almaty.

Route
Met ingang van 25 maart zou KLM drie keer per week naar Kazachstan vliegen, waarvan twee keer in de volgorde Amsterdam – Almaty – Astana – Amsterdam, en één keer in tegengestelde richting. In 2016 werd door KLM voor het eerst op hoofdstad Astana gevlogen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button