fbpx
CargoLiefhebberNaast het nieuws

Luik Airport bouwt 20.000m2 aan nieuwe vrachtloodsen

Het vliegveld in Luik investeert volgend jaar 30 miljoen euro in nieuwe vrachtloodsen voor grote vrachtvliegtuigen, zo meldt het vliegveld.

20.000
De vier nieuwe vrachtloodsen beslaan een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. De kosten voor de realisatie van de loodsen zijn op 30 miljoen euro geschat. In totaal investeert de Belgische luchthaven komend jaar 50 miljoen euro in vrachtvervoer en vrachtgerelateerde zaken.

Toename
Luc Partoune, de ceo van Luik Airport, zegt over de investering: “De volumetoename die we in 2017 hebben gekend, zal niet verminderen in 2018. We moeten vooruitlopen op die groei en de geplande ontwikkeling sneller uitvoeren”. De ‘parkeerplaatsen’ voor de grote vrachtvliegtuigen moeten in 2019 operationeel zijn.

2017
Volgens de luchthaven heeft het een recordjaar beleeft met meer dan 700.000 ton aan behandelde goederen. Een reden voor de groei van de vrachtvluchten van en naar Luik zijn onder andere het bereikte plafond van vliegbewegingen op Schiphol en de geluidsmaatregelen rondom Brussels Airport. Het vliegveld in Luik is de achtste grootste cargoluchthaven in Europa.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m├ęt 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button