fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Boeing 777 rijdt lichtmasten omver door foute taxibaan

Een Boeing 777-300ER van Eva Air reed twee lichtmasten omver op het Pearson International Airport in Toronto. Uit onderzoek is gebleken dat het voorval plaatsvond doordat de piloot de verkeerde taxibaan volgende, zo meldt flightglobal.

Fout
Het voorval vond plaats op twee december van dit jaar, maar de resultaten van het onderzoek kwamen vandaag naar buiten. Vlucht BR35 naar Taipei reed, nadat het ontdaan was van ijs, de verkeerde taxibaan op en klapte hierdoor met de rechtervleugel tegen twee lichtmasten waarvan er eentje afbrak.

Onderzoek
Uit het onderzoek blijkt nu dat het vliegtuig de taxibaan met de markering “1S” had genomen in plaats van “1C”. Beide banen lopen parallel op zo’n 30 meter afstand van elkaar. De Boeing 777-300ER ondervond door de botsing flinke schade aan de voorkant van rechtervleugel en motor.

Passagiers
Aan boord van het toestel bevonden zich 240 passagiers en 22 bemanningsleden. Twee van de reizigers waren baby’s. Niemand raakte gewond tijdens het ongeluk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button